VANIDEENAARIDOOL - Boekenlezer

Ga naar de inhoud
Van idee naar idool over radio en televisie (informatie)
Conditie : Zo goed als nieuw
Uitgever : Uitgeverij Bas Lubberhuizen
Auteur : Jan Haasbroek
Jaar : 2004
Formaat : 14 x 21,6 cm
Bladzijden : 352
ISBN 9789059370753

VAN IDEE NAAR IDOOL is een caleidoscopisch avontuur in de wereld van radio en televisie: wisselend van stemming en vorm, hier en daar opzettelijk inconsequent en grillig, journalistiek en niet literair, maar ook weer niet vrij van fictie.
Stort je op het laatste hoofdstuk als je een Jeroen Pauw wilt worden of een Daphne Bunskoek. Dompel je onder in een nostalgisch bad als je geen genoeg kunt krijgen van de jaren zestig. Verdiep je in de essays over de verzuiling en de verhuftering als je intuïtie je influistert dat de publieke omroep over tijd is, en leer de 'verbeeldingshoofdstukken' van buiten als je vindt dat het geen kwaad kan om de journalistiek en het omroepbestel weer eens drastisch binnenstebuiten te keren. Vergeet ten slotte de bijdragen van de jonge journalisten niet.

Dit bijzondere boek kent een grote diversiteit aan onderwerpen. Aan de orde komen jonge journalisten, een autobiografie van de auteur als journalist, de turbulentie in radio en televisieland, de (on)macht van journalistiek en als toetje een nieuw programmaformat, interviewtips en andere weetjes. De auteur is een zeer bekend radio- en televisiemaker en heeft vele publicaties op zijn naam staan. Een absolute aanrader voor journalisten, programmamakers, omroepmensen en studenten in het vakgebied, maar ook voor geinteresseerde leken is het boek de moeite waard. De diversiteit maakt het boek leuk; het is ook mogelijk om al zappend door het boek heen te gaan.

De verzendkosten zijn voor de koper.
€ 7.50
Terug naar de inhoud