PAULMCCARTNEY - Boekenlezer

Ga naar de inhoud
McCartney (informatie)
Conditie : Zo goed als nieuw
Uitgever : Spectrum
Auteur : Christopher Sanford
Jaar : 2006
Formaat : 15 x 23,1 cm
Bladzijden : 392
ISBN 9789027498090

Sandford toont in deze biografie de man achter de mythe. Hij gaat uitvoerig in op de haat-liefdeverhouding die McCartney had met John Lennon, geeft een reconstructie van de opkomst, het succes en de ondergang van de Beatles, en vertelt het verhaal van de totstandkoming van zijn band Wings nadat McCartney besloten had om de Beatles te verlaten. Ook zijn huwelijk met de in 1998 overleden Linda McCartney, zijn relatie met zijn dochter Stella McCartney, en zijn tweede huwelijk met voormalig model en anti-landmijnactivist Heather Mills -eind mei maakten McCartney en Mills bekend na vier jaar een einde aan hun huwelijk te maken - zullen uitgebreid aan bod komen.
Voor deze biografie benaderde popjournalist Christopher Sandford vele familieleden, vrienden en collega's van McCartney. Hij raadpleegde ook bronnen die nooit eerder beschikbaar waren, zoals de FBI-file over McCartney.

Er zijn al behoorlijk wat biografieen van Paul McCartney verschenen. Een enkele hiervan is ook in het Nederlands vertaald, zoals 'Paul' (1988) van Chet Flippo. Deze nieuwe biografie voegt weinig nieuws toe aan wat we al wisten van de geschiedenis van Paul McCartney voor, tijdens en na de Beatles. Opnieuw komt de ex-Beatle naar voren als een workaholic die niet alleen op muzikaal maar ook op zakelijk gebied over veel talent beschikt. De complexe band met John Lennon krijgt wederom veel aandacht en is ook bij Sandford aanleiding tot allerlei psychologische speculaties. Ondanks deze doublures zijn er in elk geval twee redenen om toch blij te zijn met deze nieuwe biografie. In de eerste plaats omdat hierin voor het eerst de periode met Heather Mills wordt besproken, de 25 jaar jongere vrouw die, gewapend met een grenzeloze ambitie, de tweede Mrs. McCartney wilde worden. En in de tweede plaats omdat Sandfords levendige stijl je de illusie geeft dat hij er allemaal bij is geweest. Des te jammerder daarom dat er in de Nederlandse editie tamelijk veel slordige (zet)fouten zijn blijven staan.

De verzendkosten zijn voor de koper
€ 10.00
Terug naar de inhoud