MANBIJTHOND - Boekenlezer

Ga naar de inhoud
Man Bijt Hond - Nederland op z'n breedst (informatie)
Conditie : Zo goed als nieuw
Uitgever : MO Media
Auteur : C. van Vaessen
Jaar : 2008
Formaat : 17,2 x 21,5 cm
Bladzijden : 160
ISBN 9789057673122

In Man bijt hond – Nederland op z'n breedst staan de Nederlanders centraal, met al hun bijzonderheden en eigenaardigheden. Aan de hand van een aantal dagelijkse thema's, zoals 'Ieder huisje' (wonen), 'Nederland in beweging' (sport) en 'Hond aan tafel' (eten) wordt een beeld geschetst van het échte Nederland.

Deze uitgave wordt gerealiseerd in samenwerking met Man Bijt Hond. Dit populaire televisieprogramma van de NCRV (elke werkdag een half miljoen kijkers, al bijna 10 jaar lang)
zoekt naar datgene wat de gewone, onbekende mensen in de straat bezig houdt. Door klein nieuws groot en groot nieuws klein te maken wordt Nederland met een knipoog in beeld gebracht.

In dit boek komen items uit Man Bijt Hond terug en laten we de bijzonderheid zien van de dagelijkse bezigheden van mensen. Op deze manier houdt het boek ons een spiegel voor of gunt ons een kijkje door de ramen van de buren.

Het populaire televisieprogramma van de NCRV, 'Man bijt hond', heeft in de loop van zijn bestaan ruimschoots aandacht gegeven aan opmerkelijke gewoontes en gebruiken in het Nederland van nu aan de hand van interviews en documentaires met vaak evenzo opmerkelijke personen. Daardoor is een overzicht ontstaan van het doen en laten in het dagelijkse leven van Nederlanders in de huidige tijd. Dit boekwerkje geeft daar in geschreven vorm een overzicht van zodat een prachtig tijdsbeeld is ontstaan. De 159 pagina's zijn verdeeld over een tiental hoofdstukken die als programmaonderdelen, gewijd aan gewoonten en gebruiken, van de 'Man bijt Hond'-uitzendingen deel uitmaakten. Het geheel is luchtig, hier en daar wat satirisch, cynisch of chargerend, geschreven en luchtig gedocumenteerd met talloze afbeeldingen in kleur en overzichtjes. Eigenlijk een aangenaam boekwerkje voor iedere Nederlander die geinteresseerd is in zijn eigen omgeving en daarnaast iedere niet-Nederlander die iets van het Nederland van nu wil begrijpen. Wat dat laatste betreft, zou een vertaling in, minstens, het Engels een welkome aanvulling zijn.

De verzendkosten zijn voor de koper.
€ 7.50
Terug naar de inhoud