JOOMLA! - Boekenlezer

Ga naar de inhoud
Essentie van Joomla ! 1.5 (informatie)
Conditie : Zo goed als nieuw
Uitgever : Pearson Benelux B.V.
Auteur : H. Graf
Jaar : 2010
Formaat : 17 x 24,1 cm
Bladzijden : 361
ISBN 9789043013642

Het combineert professionele functionaliteit met een eenvoudige bediening, zodat u zich bij uw presentatie op het web kunt concentreren op het belangrijkste deel: de inhoud. Versie 1.5 ondersteunt u daarbij met talloze nieuwe mogelijkheden, zoals het laagdrempelige template Beez, een Nederlandstalige backend, vernieuwd mediabeheer en nog veel meer.

Met dit boek in de hand kunt u zelf in Joomla! webprojecten realiseren, vormgeven en beheren. De volgende onderwerpen komen aan bod:
• Joomla! 1.5 lokaal en op een webserver installeren en configureren
• Inhoud en gebruikers beheren in de backend
• Joomla! uitbreiden met componenten, zoals het forum Fireboard, documentbeheer met DOCman en de foto- en videogalerij Exposé
• Zelf uitbreidingen voor Joomla! maken
• Templates maken en gebruiken

In het boek wordt een aansprekend voorbeeldproject uitgebreid besproken en toegelicht. Bovendien krijgt u door het hele boek veel nuttige praktijktips om uw kennis te verdiepen en vol vertrouwen uw eigen Joomla!-websites op te zetten.

Hagen Graf is Joomla!-expert van het eerste uur. Hij werkt als trainer/consultant
op het gebied van contentmanagementsystemen en heeft talrijke Joomla!-
projecten gerealiseerd. Hij is een veelgevraagd spreker op conferenties over de hele
wereld en zijn boeken over Joomla! zijn in diverse talen vertaald.

Met gratis oefenbestanden en bonustemplates op de website.

Joomla! is een zogenaamd 'content management system' (CMS) waarmee websites gebouwd kunnen worden. Het voordeel van een CMS (er zijn er vele) is dat het eenvoudiger is om de inhoud van de website aan te passen en te onderhouden. Dit boek vormt een uitgebreide introductie tot de mogelijkheden van Joomla!. De eerste hoofdstukken geven achtergrondinformatie over de werking en de installatie van het pakket en geven een indruk van de manier waarop een Joomla!-website is opgebouwd. Daarna wordt het controlepaneel (waarmee de website gebouwd en beheerd wordt) menu voor menu doorgenomen: het indelen van de website, toevoegen van artikelen of andere inhoud, gebruik van uitbreidingsmodules en componenten en het maken van een eigen stramien. Als afsluiting wordt een voorbeeldwebsite (voor een wijnproducent) gebouwd. Het boek is in vrij zakelijke stijl geschreven, voorzien van zwart-witschermafbeeldingen, en besteedt bijzondere aandacht aan onderwerpen als vindbaarheid, zoekmachine-optimalisatie en toegankelijkheid. Van de lezer wordt enige voorkennis over het bouwen van websites verwacht.

De verzendkosten zijn voor de koper.
€ 4.50
Terug naar de inhoud