JEMOETSCHIETEN - Boekenlezer

Ga naar de inhoud
Je moet schieten, ander kun je niet scoren (informatie)
Conditie : Zo goed als nieuw
Uitgever : BBNC
Auteur : Johan Cruijff
Jaar : 20e druk 2005
Formaat : 12,4 x 20 cm
Bladzijden : 160
ISBN 9789045304069

'Ik maak eigenlijk nooit fouten, want ik heb enorme moeite me te vergissen.'

Johan Cruijff is niet alleen de meest geniale voetballer die Nederland ooit heeft voortgebracht, maar ook de meest welbespraakte: 'Als het niet goed gaat, dan gaat het niet goed.'
Het taalgebruik van Cruijff ('Dat vind ik een negatieve invloed, wie geen enkele zin heb') en zijn uitspraken ('Italianen kennen niet van je winnen, maar je ken wel van ze verliezen') zijn inmiddels zijn handelsmerk geworden.

Je moet schieten, anders kun je niet scoren bevat talloze citaten van Johan Cruijff, die door Henk Davidse zijn verzameld en eerder in onder andere dag- en weekbladen en op internet zijn verschenen. Daarnaast is een groot aantal wetenswaardigheden opgenomen, zoals een overzicht van Cruijffs triomfen en onderscheidingen. Ook de rode kaarten die Cruijff in zijn loopbaan heeft gekregen, veelal voor praten, worden vermeld.
Bovendien bevat dit boek een overzicht van alle officiële wedstrijden die Cruijff als voetballer speelde in dienst van respectievelijk Ajax, Barcelona, Los Angeles Aztecs, Washington Diplomats, Levante, (weer) Ajax, Feyenoord en het Nederlands elftal.

Henk Davidse kon voor deze bundeling putten uit zijn eigen verzameling, die tot de grootste van Nederland gerekend kan worden.

De verzendkosten zijn voor de koper.
€ 7.50
Terug naar de inhoud