HETVOETBALBOEKHER - Boekenlezer

Ga naar de inhoud
Het voetbalboek Volledig herziene editie (informatie)
Conditie : Zo goed als nieuw
Uitgever : Thoth
Auteur : Nick Holt en Guy Lloyd
Jaar : 2006
Formaat : 17 x 16,2
Bladzijden : 768
ISBN 9789068683875

400 hoogtepunten uit de geschiedenis van de voetbalsport.
Het Voetbalboek geeft een nuchtere kijk op een sport die altijd goed is voor verhitte discussies. Met zijn bespreking van het nationale en internationale voetbal dringt dit boek door tot de kern van alle glorieuze en rampzalige voetbalmomenten. Het gaat uitvoerig in op beslissende tactische en technische veranderingen van het spel, zoals de ontwikkeling van het totaalvoetbal in Nederland.

Naast de informatieve teksten over legendarische spelers en trainers, bespreekt dit boek ook een groot aantal belangrijke wedstrijden uit de geschiedenis van het voetbal. Het presenteert droomelftallen van veel clubs en landen. En het heeft oog voor het feit dat voetbal meer is dan de gebeurtenissen op het veld. Hoe zit het met de geldschieters, de commentatoren, de supporters? En hoe zit het met de donkere kanten van de sport: geweld, alcoholisme, racisme?

Dankzij de alfabetische opzet van dit boek worden de meest uiteenlopende onderwerpen op een over-zichtelijke wijze besproken. Elke tekst roept welbekende feiten in herinnering en biedt een overvloed aan nieuwe informatie; en elk onderwerp wordt met een dynamische foto tot leven gewekt.

Voetbal roept emoties op bij mensen. Liefhebbers van het spelletje kunnen hun hart ophalen met dit kijk- en leesboek. Behalve informatie over legendarische spelers en trainers wordt er ook een groot aantal belangrijke wedstrijden besproken. Er worden droomelftallen van veel clubs en landen gepresenteerd. Het laat zien dat voetbal meer is dan een spelletje van 22 mensen op een afgebakend veldje. Het toont ook de negatieve kanten van de sport, zoals voetbalvandalisme, racisme en alcoholisme. De opzet van dit boek is alfabetisch en mede dankzij een uitgebreid register kan alles makkelijk worden gevonden. Er wordt met een Engelse blik naar de rest van de wereld gekeken, maar dat heeft sowieso zijn charme, omdat er met liefde en humor over het spel wordt geschreven. Enkele hoofdstukken, zoals "capale voetballers" en "hopeloze blunders" zijn speciaal voor de Nederlandse markt bewerkt. Naast elke pagina informatie staat een foto (vnl. kleur) afgebeeld. De fervente liefhebber zal bepaalde namen missen en zal hier en daar een foutje tegenkomen, maar dat doet niets af aan de kwaliteit.

De verzendkosten zijn voor de koper.
€ 8.00 € 10.00
Terug naar de inhoud