DIABETESVERHALEN - Boekenlezer

Ga naar de inhoud
Diabetes verhalen uit het leven (informatie)
Conditie : Zo goed als nieuw
Uitgever : Terra - Lannoo
Auteur : Frank Nobels en Ivo Pauwels
Jaar : 1998
Formaat : 17 x 23,5 cm
Bladzijden : 182
ISBN 9789020934823

Een verhelderende geïllustreerde jubileumuitgave
Getuigenissen van patiënten over hoe zij met diabetes leerden leven

Inzicht in de mechanismen van diabetes-types I en II
Diabetes is een veel voorkomende aandoening. De inzichten over het ontstaan, het verloop en de medicatie zijn de laatste jaren sterk veranderd. Daarom een boek met indringende getuigenissen en een uitgebreide duiding, dat de nieuwste inzichten en behandelingswijzen vertaalt naar een breed publiek van patiënten, huisartsen, diëtisten, hulpverleners, leerkrachten, psychologen, familieleden, vrienden en kennissen van diabeten...
Het boek kwam tot stand onder de auspiciën van de Vlaamse Diabetes Vereniging. Bekende professoren en diabetologen, gynaecologen, kinderartsen, verplegers, voedingsspecialisten en vooral ook patiënten leverden waardevolle bijdragen. Dr. Frank Nobels en Ivo Pauwels namen de redactie onder hun hoede en tekenden sprekende verhalen op. Het boek volgt in grote trekken een levenslijn met zeven markante hoofdstukken : diabetes bij kinderen, jongeren met diabetes, het jonge gezin, diabetes en zwangerschap, de midlife, jonge grootouders en senioren met diabetes. Hier en daar verhelderen foto's en illustraties het verhaal. Dit boek geeft een positieve kijk op diabetes. Dankzij nieuwe medicaties en injectietechnieken, een prima begeleiding en een beetje discipline, kun je met diabetes ondanks alles een comfortabel leven leiden.

Suikerziekte komt veel voor en er bestaan ook veel misverstanden over. De Vlaamse Diabetes Vereniging heeft het initiatief genomen een voorlichtend boek voor een breed publiek uit te geven. In een zevental hoofdstukken worden alle aspecten van diabetes mellitus verhelderend beschreven. Na een beschrijving door de patiënten zelf volgt uitvoerige informatie over diabetes bij kinderen; bij pubers; bij jong volwassenen; in de zwangerschap; op middelbare leeftijd en ouderdomssuikerziekte. De deskundigen zijn diabetologen, kinderartsen, diëtisten en psychologen. Samen hebben zij een voortreffelijk boek geschreven dat zonder voorbehoud aangeraden kan worden aan het brede publiek waarvoor het geschreven werd. Hoewel het soms aan de Nederlandse situatie is aangepast, moet er rekening gehouden worden met het Vlaamse taaleigen en de in België soms andere situatie (onder andere voor wat betreft het rijbewijs). Desondanks aan te raden voor iedereen die met suikerziekte of met patiënten die daaraan lijden te maken heeft. Ook geschikt voor schoolbibliotheken. Het boek is geïllustreerd met talrijke kleurenfoto's.

De verzendkosten zijn voor de koper
€ 6.50
Terug naar de inhoud